opc_loader

Over Wieleroutfits.nl

Wieleroutfits is opgericht vanuit een passie voor fietsen en een passie voor mooie en originele fietskleding. De duels tussen Fignon en Lemond in de Tour de France en de verhalen van Jean en Mart maakten ons enthousiast en al snel raakten we besmet met het wielervirus. Als actieve fietsers gingen we online op zoek naar originele wielerkleding. En eigenlijk ontbrak hetgeen we zochten. Er was geen webshop met een uitgebreid assortiment wielerkleding met een pure specialisatie op dit vlak. En zo ontstond Wieleroutfits.nl. Met als drive van om speciale, mooie, unieke en soms ook extravagante wielerkleding en aan te bieden met oog voor de echte wielerbeleving. In geen enkele andere sport heeft het wordt "soigneren" zo'n sterke lading als in de wielersport. Wielrenners zijn ijdeltuiten zeker als je het vergelijkt met hardlopers waarbij functionaliteit altijd bovenaan staat. Natuurlijk is functionaliteit bij wielerkleding ook van belang. Toch fietsen we ook graag in een mooi retro shirt, een shirt van onze favoriete profploeg of willen we ons graag identificeren met onze nieuwe Pinarello of Bianchi. Deze visie heeft geresulteerd in het grootste assortiment fietskleding van de Benelux met bekende en onbekende merken waarbij de pure wielerbeleving voorop staat. Het doel blijft natuurlijk heerlijk fietsen als een prof.  


Een Chasse Patat

Vanaf het zolderkamertje in 2012 groeide wieleroutfits snel door en ieder jaar verdubbelden de omzetten. De website ging steeds meer behoren tot de leidende fietskledingwebsites in de Benelux en in 2016 wilden we de stap maken naar de online koplopers. Maar dat werd, om in wielertermen te blijven, een Chasse Patat. Een snelle online groei neemt grote investeringen met zich mee en eind 2016 kwamen we ineens de man met de hamer tegen... We hadden te veel geïnvesteerd maar het beoogde resultaat werd niet behaald en daarom zijn we helaas failliet gegaan. Zeer spijtig, maar gelukkig zijn niet alle inspanningen voor niets geweest en wordt de website voortgezet door 4TheCompagnie BV. Dit bedrijf heeft de website en de voorraad uit het faillissement gekocht is tevens eigenaar van Fietskledingvoordeel.nl, het fietskledingmerk 21Virages en mede- eigenaar van Cyclon bikecare products. Geleerd van de eerdere fouten en met ondersteuning vanuit het moederbedrijf gaan we weer met Grinta op pad en hopen we jullie weer op een positieve manier te verrassen met een bijzonder assoritment en leuke acties!

Focus op wielerkleding

Vanuit een passie voor fietsen en mooie, unieke (retro) wielerkleding is Wieleroutfits opgericht. Hierbij heeft Wieleroutfits in tegenstelling tot veel andere leveranciers een focus op wielerkleding. Wij denken dat specialisatie tot meer expertise en een mooiere, bredere en diepere collectie wielerkleding en accessoires leidt. En dat zie je. We willen iedereen de mogelijkheid bieden om in de wielerkleding te fietsen die hij of zij mooi vindt. Dit geldt zowel voor heren dames als kinderen. Een focus op wielerkleding betekent ook dat we een autoriteit willen zijn op dit vlak. Er is veel informatie over wielerkleding maar deze is vaak versnipperd en onvolledig. Wieleroutfits Wanneer mogelijk leveren we vaak rechtstreeks vanaf de fabrikant en slaan de tussenhandel zo veel mogelijk over. Daardoor zijn we in staat om lagere tarieven te hanteren. Bij Wieleroutfits staan kwaliteit, functionaliteit service en gebruiksvriendelijkheid voorop. Wieleroutfits is continu op zoek naar de beste, mooiste, meest functionele en nieuwste wielerkleding die net even anders is. Door ons netwerk, contacten en contracten met leveranciers zijn we in staat om een uniek assortiment aan te bieden dat je nergens anders vindt. Ben je op zoek naar originele (retro) fietskleding of zoek je gewoon mooie fietskleding voor een goeie prijs?, dan ben je bij www.wieleroutfits.nl op het juiste adres. Wieleroutfits biedt  een uniek en zeer ruim aanbod van retro wielerkleding, proteamkleding en originele wielerkleding voor iedereen die net even wat anders zoekt. Met Wieleroutfits fiets je altijd als een prof.

Passie voor retro wielerkleding

Wielrennen is een sport met historie en de klassieke wielertruien van weleer vertellen allemaal hun eigen verhaal en veel wielerfans hebben romantische en nostalgische gevoelens als het gaat om wielerprestaties uit het verleden. Dit maakt de wielersport uniek. Geen enkele andere duursport roept dezelfde gevoelens op. Wie weet er nog wie de marthon van New York won in 1972? De heroiek van de renners, de rondes, de ploegen de elementen en niet te vergeten de "cols" maken de wielersport zo'n unieke sport met een unieke beleving die terug is te vinden in onze collectie.

Duurzaamheidsbeleid

Naast het aanbieden van duurzame wielerkleding heeft Wieleroutfits als doelstelling om ook de verpakking en verzending op een zo Co2 neutraal mogelijke wijze vorm te geven. Onze producten worden voor 95% verzonden in duurzaam verpakkingsmateriaal van gerecycled materiaal. Wij kiezen hierbij bewust voor papier en karton in tegenstelling tot plastic waar veel andere aanbieders in versturen. De papieren en kartonnen enveloppen en dozen waarin wij onze producten versturen zijn allemaal van gerecycled materiaal en zijn daarnaast weer her te gebruiken en recyclebaar. Daarnaast verzend Wieleroutfits haar producten zoveel mogelijk per gewone post zodat de artikelen van Wieleroutfits zoveel mogelijk mee gaan met de gewone ronde van de postbode, dus veelal per fiets of te voet. Op deze wijze hoeven we minder gebruik te maken van koeriers die toch vaak een wat minder klimaatneutrale werkwijze hebben. Naast het bieden van mooie, originele en functionele wielerkleding, wil Wieleroutfits ook een bijdrage leveren aan het behoud van natuurbronnen en een geringere biologische voetafdruk.


Bedrijfsgegevens Wieleroutfits

Wieleroutfits

Hoger einde Zuid 13

1191AG Ouderkerk aan de Amstel

Nederland

Contact
020-8208267
mail@wieleroutfits.nl

Betalingen
IBAN: NL80 INGB0007127207
BIC: INGBNL2A
KvK: 53830296
Btw: NL851035206B.01

  • Nederlands
  • English