Fietshandschoenen

Fietshandschoenen op Wieleroutfits.nl

Fietshandschoenen beschermen je handen en polsen tijdens het fietsen. Bovendien zorgen ze voor voldoende grip en comfort. Vooral als je intensief gaat fietsen in de zomer is het mogelijk dat je zweethanden krijgt. Dan zijn handschoenen met grip niet overbodig. Met fietshandschoenen bescherm je je handen en polsen tegen (schaaf)wonden bij een val. Een nadeel is dat je in de zomer kans hebt op de zogenoemde donorhanden. Je handen worden met de handschoenen namelijk niet zo bruin als je armen in de zon. Echter staat veiligheid altijd voorop en zijn er ook veel voordelen. Wieleroutfits.nl biedt een uitgebreide collectie aan winterhandschoenen, zomerhandschoenen en MTB handschoenen. De verschillen zullen we hieronder uitlichten.

Winter- en zomerhandschoenen online kopen

Er zijn twee soorten fietshandschoenen: zomer- en winterhandschoenen. Hiervan zijn varianten voor het wielrennen en MTB. Winterhandschoenen zijn voornamelijk bedoeld voor het mountainbiken. Deze handschoenen bedekken je hele hand en zijn dikker, waardoor je beter beschermd bent tegen de winterse kou. De handschoenen zijn elastisch, je hebt geen problemen met remmen en schakelen. De zomerhandschoenen zijn vaak vingerloos; dat houdt in dat je vinger vrij zijn om te bewegen. Je wordt hierdoor niet belemmerd tijdens het remmen of schakelen. Fietshandschoenen voor in de zomer zijn bovendien ademend. Hierdoor kan er vocht en warmte ontsnappen.

Wieleroutfits biedt een ruim assortiment fietshandschoenen voor in de winter en zomer aan. De fietshandschoenen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen van verschillende topmerken. Merken zoals Craft en Castelli bieden fietshandschoenen aan van topkwaliteit. De Craft Shelter Glove is een voorbeeld van een fietshandschoen voor in de winter. Het is voorzien van een warme fleece laag aan de binnenkant en softshell aan de buitenkant.

Ruim assortiment aan de beste fietskleding

Voor de veiligheid en het comfort raden wij aan om altijd fietshandschoenen te dragen. Naast de normale fietshandschoenen in ons assortiment, bieden wij ook waterdichte fietshandschoenen. Deze zijn zeer geschikt bij wisselvallig weer in de winter. In de webshop van Wieleroutfits vind je naast fietshandschoenen en MTB handschoenen nog meer uitrusting voor het fietsen. Wij bieden een ruim scala aan diverse fietskleding, zoals broeken, shirts en accessoires. Wij maken onderscheid in de verschillende takken van fietsport. Zo kun je bij ons terecht als wielrenner én MTB’er. Voor zowel heren, dames en kids zorgen wij voor topkwaliteit fietskleding. Wil jij fietsen als een prof? Bekijk dan snel ons assortiment en stel jouw wieleroutfit samen!