Fietsschoenen

fietskleding heren wielershirt mannen wielerkleding

Fietsschoenen bestellen bij Wieleroutfits.nl

Goede fietsschoenen zijn niet te missen tijdens een lange fiets- of wielertocht. Hier vind je diverse fietsschoenen van topmerken die te verkrijgen zijn voor de scherpste prijzen. Zo vind je bij Wieleroutfits.nl schoenen voor het wielrennen van uitermate goede kwaliteit. Daarnaast bevat onze collectie onder andere race fietsschoenen en spinning fietsschoenen. De fietsschoenen van Wieleroutfits.nl zijn comfortabel en bieden de juiste steun, zodat je optimaal kracht kunt zetten. Voor meer informatie of advies over deze fietsschoenen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

Het is natuurlijk essentieel om over de juiste fietsschoenen te beschikken. Er zijn verschillende soorten fietsschoenen verkrijgbaar, zoals racefietsschoenen, mountainbikeschoenen, touring fietsschoenen en schoenen voor indoor en spinning. Voor al deze verschillende soorten fietsschoenen maken we onderscheid in heren-, dames- en kinderschoenen.

Een fietsschoen moet comfortabel dragen op de trappers, het gewicht moet je goed kunnen verdelen en je moet goed kracht kunnen zetten. De nieuwere fietsschoenen zijn voorzien van een stijve carbonzool die ervoor zorgt dat jij de juiste kracht op de pedalen kunt zetten. Tijdens het wielrennen of tijdens de spinning klik je de schoenen vast op je pedalen, wat ervoor zorgt dat je niet wegglijdt met je voeten en je dus stevig op je fiets zit.

Divers aanbod aan fietsschoenen

In onze webshop vind je fietsschoenen voor dames, heren en zelfs voor kinderen. De juiste fietsschoenen kopen is erg belangrijk, omdat jij zo het maximale uit je fietstochten kunt halen. Kies voor de juiste breedte, want het voorste gedeelte van de schoen is het belangrijkste. Hiermee zet je namelijk de meeste kracht op de pedalen. Ook het kiezen van de juiste maat fietsschoen is erg belangrijk. Andere sportschoenen hebben een bepaalde bewegingsvrijheid; een fietsschoen heeft dat niet. Je mag namelijk niet met je hakken op en neer gaan in een fietsschoen en je moet geen extra druk op je voeten voelen. Zorg er dus voor dat je comfortabele schoenen hebt. Ten slotte is het kliksysteem erg belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat je schoen goed om je voet sluit en voor steun in je middenvoet.
De fietsschoenen van Wieleroutfits.nl zijn van een hoogstaande kwaliteit. Dus ben jij op zoek naar de juiste fietsschoenen en wil jij graag topkwaliteit fietsschoenen kopen? Dan ben je bij Wieleroutfits.nl aan het juiste adres!

Fietskleding met een goede kwaliteit

Fietsschoenen zijn belangrijk om stevig op je fiets te zitten. Je kunt er meer kracht mee zetten en zo sneller zijn dan je tegenstander. Het is daarom belangrijk dat je de juiste fietsschoenen koopt. In de webshop van Wieleroutfits.nl vind je naast fietsschoenen ook fietskleding voor jong en oud. Niet alleen verkopen wij leuke fietskleding online; ook hebben we oog voor de juiste kwaliteit. Fietskleding moet beschermend zijn wanneer je fietst. Ons assortiment bestaat uit fietskleding voor elk seizoen. Zelfs als het regent, kun je met de fietskleding van Wieleroutfits.nl gewoon de deur uit gaan. Als je vragen hebt over onze producten of onze service, dan kun je ons altijd bellen of een e-mail sturen.

Tip 1: Kies de juiste breedte

Het belangrijkste gedeelte van de fietsschoen is het voorste gedeelte; hiermee zet je namelijk de meeste kracht op de pedalen. Het breedste gedeelte van de fietsschoen moet geen onnodige druk te verwerken krijgen. Als je voet comfortabel voelt in de fietsschoen, weet je dat je de juiste hebt. De schoen moet goed aansluiten, maar geen druk geven op de voet. Naar mate je langer fietst, zetten je voeten iets uit. Koop hierom niet een schoen die al aan de strakke kant is; de kans dat je later pijn krijgt is dan groot.

Tip 2: Let op de juiste schoenlengte

Misschien een inkoppertje na de vorige tip, maar toch gaat het nog regelmatig mis. Een normale sportschoen (hardloopschoenen, voetbalschoen etc.) heeft een bepaalde bewegingsvrijheid nodig. Bij fietsschoenen is dit niet het geval. Bij meer spelingsruimte verlies je kracht, die je anders op je pedalen had kunnen uitoefenen. Bij een optimale fietsschoen heb je tussen je grootste teen en de voorkant van jouw fietsschoen slechts 3 tot 4 mm ruimte. Mocht je een bredere voet hebben, kies dan niet voor een grotere maat, maar kies voor een andere schoen.

Tip 3: Stevig comfort

Een goed passende schoen fixeert je hiel stevig. Je mag niet uit de schoen slippen of extra druk op je hiel voelen als je er een stukje op loopt. Bij een perfecte pas mag de hiel helemaal niet bewegen. Het midden van de voet moet goed ondersteund worden. Het bovenste gedeelte van de schoen dient eveneens de voet goed te omsluiten. Een goed passende schoen, voorzien van een stevig bovenmateriaal en sluitsysteem, is belangrijk tijdens het 'trekken' aan de pedalen.

Tip 4: Kliksysteem

Let goed op het bevestigingssysteem waarmee je de schoenen vastmaakt. Dit zorgt ervoor dat je schoen goed om je voet sluit en zorgt voor steun in je middenvoet. Gespen en klittenband moeten geen extra druk geven op de wreef. Zorg ervoor dat de tong van de schoen recht zit als je de schoenen vastmaakt. Vouwen kunnen een extra druk op de voet geven. Het ontstaan van vouwen kan ook een indicatie zijn dat de schoenen niet goed passen. De schoenen moeten makkelijk vast en losgemaakt kunnen worden zodat deze eventueel aangepast kunnen worden tijdens het fietsen.