Pedalen en schoenplaatjes

pedalen en SCHOENPLAATJES

Wanneer je gaat mountainbiken of wielrennen is het van belang dat je gebruik maakt van schoenplaatjes. Dit omdat je door middel van schoenplaatjes niet met je voeten van de pedalen kan glijden. Dit kan namelijk erg gevaarlijk zijn in de bossen maar ook op de weg. Als je van de pedalen afglijd met je voeten is de kans groot dat je uit evenwicht raakt waardoor de kans op vallen stukken groter wordt. De schoenplaatjes zorgen er dus eigenlijk voor dat je grip hebt tijdens het fietsen. Het werkt als volgt, onder je wielrenschoenen of mountainbikeschoenen heb je dan als het ware die schoenplaatjes zitten. Die schoenplaatjes kun je vervolgens weer vastklikken aan jouw pedalen. Het verschilt per schoenplaatje welke pedalen je nodig hebt. De schoenplaatjes zijn dus erg belangrijk voor je veiligheid en daarnaast ook om een nog betere prestatie te kunnen leveren.

DE VERSCHILLENDE SOORTEN SCHOENPLAATJES EN PEDALEN

Doordat er zoveel verschillende soorten pedalen zijn, zijn er ook veel verschillende soorten schoenplaatjes. Zoals hierboven al staat vermeld zijn de schoenplaatjes erg belangrijk voor de veiligheid. Daarnaast kan het voorkomen dat de schoenplaatjes erg snel slijten. Als je namelijk doet aan wielrennen of mountainbiken dan neem je vaak tussendoor ook even een pauze bij een barretje of een eettentje, dit voor een wat drinken, kopje koffie, gebakje en ga zo maar door. Doordat je dan nog wel op je schoenplaatjes loopt slijten deze vrij snel, hierdoor zou je vervolgens weer nieuwe schoenplaatjes moeten kopen. Het kan daarom erg handig zijn om een extra paar schoenplaatjes thuis te hebben liggen. Het is dan ook erg belangrijk goed te weten welke schoenplaatjes je hebt, dit omdat dat per fiets pedaal kan verschillen. Het ligt er dus maar net aan wat voor soort pedalen je hebt. 

FIETSONDERDELEN, -KLEDING EN ANDERE ACCESSOIRES ONLINE KOPEN

Naast ons ruime assortiment aan pedalen en schoenplaatjes beschikken wij over nog veel meer producten voor fietsers. Zo hebben wij de juiste soorten sportvoeding, beschikken wij over fietskleding van kwaliteit en beschikken wij over de benodigde accessoires. Je kunt bij ons terecht voor alles wat te maken heeft met fietsen. Voor vragen kun je altijd even een kijkje nemen op de andere pagina’s. Voor vragen kun je ook altijd even bellen of een email sturen.