opc_loader

Bjarne Riis ; wielerleven met bergen en dalen - Lars Steen Pedersen & Bjarne Riis

Wie in het najaar van 1995 een bezoek bracht aan Denemarken, kon de dubbele ii nauwelijks ontwijken. Net als op de berghellingen van de Alpen en de Pyreneeën stond de naam in grote letters op het asfalt gekalkt: Riis. 

19,95
Artikelnummers
EAN:
9789460210075
SKU:
9789460210075
Verzendmethode
Post NL | DHL (Gratis vanaf € 25,- anders € 3,95):
3,95

Wie in het najaar van 1995 een bezoek bracht aan Denemarken, kon de dubbele ii nauwelijks ontwijken. Net als op de berghellingen van de Alpen en de Pyreneeën stond de naam in grote letters op het asfalt gekalkt: Riis. De Deen Bjarne Riis was derde geworden in de Tour de France en had het hele land op z’n kop gezet. Een jaar later zou de euforie overslaan naar Duitsland toen hij in het shirt van Team Telekom met hulp van ploegmaats Jan Ullrich en Erik Zabel de gele trui definitief op het podium in Parijs mocht aantrekken. Denemarken stond in de zomer van 1996 op z’n kop. Riis leek een bekende popster en bijna net zo populair als het Deense koningshuis. Na beëindiging van zijn actieve carrière keert Riis als manager en ploegleider terug in de sport. Zijn team CSC moet met zuivere prestaties, moderne trainingsmethoden, grote motivatie en sterke persoonlijkheden triomfen boeken en het wielrennen naar grote hoogten voeren. Er worden inderdaad grote successen geboekt. Maar helaas zijn er ook dopinggevallen.

Met hulp van de bekende Deense sportjournalist Lars Steen Pedersen heeft Bjarne Riis zijn wielerleven in dit boek weergegeven. Een wielercarrière met bergen en dalen. Riis komt in dit boek over als een goednadenkende man. Iemand die niet om de donkere perioden van zijn carrière heen gaat en die bereid is van zijn fouten te leren.

Artikelgegevens:

titel: Bjarne Riis
druk: 1
auteur: Steen Pedersen, Lars
ISBN: 9789460210075
uitgever: Sportliteratuur Uitgeverij
taal: Nederlands
Sportbiografieen
verschijningsvorm: Paperback / softback
illustraties: J
aantal pagina's: 304
gewicht: 620 g
formaat: 230 x 150 x 17
verschijningsdatum: 12-04-2012

Bjarne Riis ; wielerleven met bergen en dalen - Lars Steen Pedersen & Bjarne Riis heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.

Aanbevolen artikelen:

Alternatieve artikelen:

  • Nederlands
  • English