opc_loader

Fietsschoenen

fietskleding heren wielershirt mannen wielerkleding

Fietsschoenen bestellen bij Wieleroutfits.nl

Goede fietsschoenen zijn niet te missen tijdens een lange fiets- of wielertocht. Hier vind je diverse fietsschoenen van topmerken die te verkrijgen zijn voor de scherpste prijzen. Zo vind je bij Wieleroutfits.nl schoenen voor het wielrennen van uitermate goede kwaliteit. Zo beschikken wij over onder andere Race fietsschoenen voor zowel heren als dames, Spinning fietsschoenen en daarnaast nog meer. De fietsschoenen die je hieronder vindt zijn comfortabel en bieden de juiste steun, zo kun je optimaal kracht zetten. Voor meer informatie of advies over deze fietsschoenen kun je hieronder verder lezen of je kunt contact opnemen met onze klantenservice.Zonder de juiste fietsschoenen kun je natuurlijk niet veel. Er zijn verschillende soorten fietsschoenen te verkrijgen zoals racefietsschoenen, mountainbikeschoenen, touring fietsschoenen en schoenen voor indoor en spinning. In al deze categorieën maken we nog onderscheid in heren, dames en kinderschoenen. Een fietsschoen moet comfortabel dragen op de trappers, het gewicht moet je goed kunnen verdelen en je moet goed kracht kunnen zetten. De nieuwere fietsschoenen zijn voorzien van een stijve carbon zool die zorgt ervoor dat jij de juiste kracht op de pendalen kunt zetten. Tijdens het wielrennen of tijdens de spinning klik je de schoenen vast op je pendalen. Dit zorgt ervoor dat je niet wegglijd met je voeten en zo zit je dus stevig op je fiets.

Divers aanbod aan fietsschoenen

In onze webshop vind je erg veel fietsschoenen, fietsschoenen voor dames, heren en zelfs voor kinderen. Let wel op dat je de juiste schoenen koopt, want als je dat niet doet kun je er alleen maar nadelen van gaan inzien. Kies voor de juiste breedte, want het voorste gedeelte van de schoen is het belangrijkste. Met het voorste gedeelte breng je namelijk de meeste kracht over op de pendalen. Ook moet je letten op de lengte van een fietsschoen. Andere sportschoenen hebben een bepaalde bewegingsvrijheid, een fietsschoen heeft dat niet. Je mag niet met je hakken op en neer gaan in een fietsschoen, je moet ook geen extra druk op je voeten voelen. Zorg er dus voor dat je comfortabele schoenen hebt. En ook niet te vergeten, het kliksysteem. Een kliksysteem zorgt ervoor dat je schoen goed om je voet sluit en zorgt ook voor steun in je middenvoet.

Fietskleding met een goede kwaliteit

Fietsschoenen zijn belangrijk om stevig op je fiets te zitten. Je kunt er meer kracht mee zetten en zo sneller zijn dan je tegenstander. Het is daarom belangrijk dat je de juiste fietsschoenen koopt. In de webshop van Wieleroutfits.nl vind je naast fietsschoenen ook fietskleding voor jong en oud. Naast dat wij leuke fietskleding online verkopen, denken wij ook aan de juiste kwaliteit. Fietskleding moet beschermend zijn wanneer je fietst. We hebben fietskleding voor de verschillende seizoenen, voor de winter en voor in de zomer. Zelfs als het regent kun je met de fietskleding van Wieleroutfits.nl gewoon de deur uit gaan. Als je vragen hebt over onze producten of over de levertijd, dan kun je ons altijd bellen of een e-mail sturen.

Tip 1: Kies de juiste breedte

Het belangrijkste gedeelte van de fietsschoen is het voorste gedeelte, hiermee breng je namelijk de meeste kracht over op de pendalen. Het breedste gedeelte van de fietsschoen moet geen onnodige druk te verwerken krijgen. Als je voet hierin comfortabel voelt, dan weet je dat je de juiste fietsschoen te pakken hebt. De schoen moet aansluiten, maar geen druk geven op de voet. Namate je langer fietst, zetten je voeten iets uit. Bij het kopen van een te strakke schoen, riskeer je dan je later pijn krijgt. 
 

Tip 2: Let op de juiste schoenlengte

Misschien een inkoppertje na de vorige tip, maar toch gaat het hier soms mis. Een normale sportschoen (hardloopschoenen, voetbalschoen etc.) heeft een bepaalde bewegingvrijheid nodig. Bij fietsschoenen is dit niet het geval, bij meer spelingsruimte verlies je kracht, die je anders op je pendalen had kunnen uitoefenen. Bij een optimale fietsschoen heb je tussen je grootste teen en de voorkant van jouw fietsschoen slechts 3-4 mm ruimte. Mocht je een bredere voet hebben, kies dan niet voor een grotere maat, maar kies voor een andere schoen.
 

Tip 3: Stevig comfort

Een goed passende schoen fixeert je hiel stevig. Je mag niet uit de schoen slippen of extra druk op je hiel voelen als je er een stukje op loopt. Bij een perfecte pas mag de hiel helemaal niet bewegen. Het midden van de voet moet goed ondersteund worden. Het bovenste gedeelte van de schoen dient eveneens de voet goed te omsluiten. Een goed passende schoen, voorzien van een stevig bovenmateriaal en sluitsysteem, is belangrijk tijdens het 'trekken'aan de pedalen.
 

Tip 4: Kliksysteem

Let op het bevestigingsysteem waarmee je de schoenen vastmaakt. Het zorgt ervoor dat je schoen goed om je voet sluit en zorgt voor steun in je middenvoet, zelfs onder energieke omstandigheden tijdens de fietsbeweging. Gespen en klitteband moeten geen extra druk geven op de wreef. Zorg ervoor dat de tong van de schoen rechtzit als je de schoenen vastmaakt. Vouwen kunnen een extra druk op de voet geven. Het ontstaan van vouwen kan ook een indicatie zijn dat de schoenen niet goed passen. De schoenen moeten makkelijk vast en losgemaakt kunnen worden zodat deze eventueel aangepast kunnen worden tijdens het fietsen.

  • Nederlands
  • English