Garantie en defecten

GARANTIE EN DEFECTEN

Je kunt aanspraak maken op garantie als het defect te wijten is aan een materiaal- of constructiefout. Wij kiezen in overleg met de fabrikant of leverancier voor reparatie of vervanging van het defecte onderdeel/artikel. Schade door oneigenlijk gebruik valt uiteraard niet onder de garantieregeling.

Als je aankoop binnen 30 dagen na ontvangst defect raakt, dan kom je in aanmerking voor de 30 dagen garantieregeling, waarbij het artikel geruild of de aankoop geannuleerd kan worden. Kijk voor meer informatie op onze servicepagina's Verzenden en retourneren en 30 dagen herroepingsrecht.

Garantietermijn
Wieleroutfits.nl geeft ook een eigen extra garantie, naast de wettelijke garantie. Deze eigen garantie is in alle gevallen minimaal 1 jaar. Onze eigen garantie doet geen afbreuk aan de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie. Voor sommige artikelen wordt door de fabrikant een langere garantietermijn geboden. Deze staat dan aangegeven bij de betreffende artikelen óf in de documentatie die je ontvangt bij de bestelling. Vanzelfsprekend wordt - indien van toepassing - de langere garantietermijn van de fabrikant te allen tijde gehandhaafd. Deze garanties doen natuurlijk niets af van de wettelijke rechten waar je als consument sowieso recht op hebt.

Hoe vraag ik garantie aan?
Het is belangrijk dat je je bij een defect of garantie aan een bij Wieleroutfits.nl aangeschaft artikel altijd tot ons wendt. Je kunt contact met ons opnemen via mail@wieleroutfits.nl. Graag ontvangen wij een e-mail met je ordernummer, een gedetailleerde omschrijving van het defect en eventueel één of meerdere foto’s van het defect. De ontvangst van je e-mail wordt binnen 24 uur bevestigd. Binnen 72 uur na ontvangst van de e-mail krijg je van ons een bericht over de wijze waarop wij je aanspraak op garantie zullen afhandelen. 

Je kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact opnemen: 020-8208267