Armwarmers

Extra info armstukken 

De meeste armwarmers zijn gemaakt van hoogwaardig lycra. Lycra heeft de prettige eigenschap dat het flexibel is en goed isoleert. Daarnaast is het lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen.

Arm- en beenstukken zijn onmisbaar in het voor- en najaar. Net als een winterondershirt, een windjack ofwindstopper zijn goede armstukken en beenstukken onontbeerlijk in het voor- en najaar. Het grote voordeel van arm- en beenstukken is dat je ze snel aan of uit kunt trekken als het weer omslaat. Daarnaast zijn armwarmers erg handig als je in de zomer de bergen in gaat. Tijdens het klimmen kun je ze dan afstropen. Eenmaal op de top kun je ze snel weer over je armen trekken zodat je tijdens de afdaling goed beschermd bent tegen de kou. Er zijn vele varianten arm- en beenstukken en de meeste zijn geschikt voor een temperatuur tussen de 8 en de 18 graden celsius. Als het kouder is kun je beter gebruik maken van een lange fietsbroek en een winterfietsjack om je spieren warm te houden.

De meeste arm- en beenstukken hebben tegenwoordig een platte elastische eindrand met antislip en zijn gemaakt van elastisch materiaal. Daarnaast zijn de meeste arm- en beenstukken anatomisch gevormd zodat ze in de fietshouding het lekkerst zitten. Vaak hebben beenwarmers ritsjes aan de onderzijde om ze onderweg gemakkelijk over je fietsschoenen aan en uit te kunnen trekken. De meeste arm- en beenstukken zijn gemaakt van Lycra of Spandex.