MTB

MTB Kleding

Goede MTB kleding is van belang als jij goed voorbereid op je mountainbike wilt stappen voor een mooie tocht. Draag je de juiste mountainbikekleding dan beschermt dit je tegen mogelijke obstakels die je onderweg tegen kunt komen. Daarnaast helpt mountainbikekleding ook mee met het afvoeren van lichaamswarmte. Hier vind je een ruim aanbod aan MTB kleding van goede kwaliteit die iedere mountainbikerit comfortabel maken en op deze manier kun je topprestaties leveren. De collectie mountainbikekleding van Wieleroutfits.nl bestaat onder andere uit shirts, broeken en helmen die speciaal bedoeld zijn voor het mountainbiken. Onderaan de pagina kun je meer lezen over ons ruime assortiment en over het bestellen van onze MTB kleding.

Mountainbike kleding van Wieleroutfits.nl

Mountainbike kleding is net even anders dan wielrenkleding. Wel kan je wielrenkleding dragen tijdens het mountainbiken, maar andersom liever niet. Mountainbike kleding zit veel losser dan wielrenkleding en met wielrennen wil je graag zo weinig mogelijk wind vangen. Mountainbike kleding heeft een wijdere pasvorm wat fijner is bij deze tak van sport. Deze wijde kleding wordt ook wel loose fit kleding genoemd, binnen de loose fit kleding kennen we de bekende baggybroeken. Baggybroeken kun je krijgen met en zonder zeem. Een zeem zit aan de binnenkant van je benen en voorkomt zadelpijn. Een zeem is vooral erg fijn wanneer je lange en intensieve fietstochten gaat maken.

MTB kleding online bestellen

Mountainbike kleding is er in allerlei soorten te verkrijgen. Er bestaan shirts met lange en korte mouwen, maar ook lange en korte broeken die speciaal bedoeld zijn voor het mountainbiken. Bij het mountainbiken wordt over het algemeen meer bescherming gedragen dan bij het wielrennen. Zo wordt er een gilet onder het shirt gedragen. Dit gilet is van extra dik materiaal gemaakt, zo voorkom je vervelende botbreuken en blessures bij een val, zo’n gilet wordt ook bij fietscross gedragen. In de webshop van Wieleroutfits.nl vind je een ruim aanbod aan MTB kleding voor heren en dames. Dames fietskleding valt heel anders uit dan heren fietskleding, koop dus het gene wat bij jou past. Het aanbod aan mountainbike kleding is erg groot, zo zijn er MTB loose fit broeken in drie uitvoeringen, lang, kort en driekwart. Dit geldt bij de heren en bij de dames MTB kleding. Verder vind je bij ons genoeg MTB shirts om uit te kiezen en andere kledingstukken die het mountainbiken een stuk gemakkelijker maken.

Ruim aanbod aan mountainbike- en fietskleding

Een helm is waarschijnlijk een van de belangrijkste dingen om op te hebben tijdens het mountainbiken. Mountainbiken doe je vaak in de bossen, waar veel laaghangende takken zijn. Je wilt deze takken niet allemaal tegen je hoofd krijgen, daarvoor beschermt een MTB helm je. Maar een mountainbike helm beschermt je ook tijdens botsingen of een val. Wanneer je een recreatie mountainbiker bent, neem je vaak een tas mee. In deze tas stop je dan van alles en nog wat, zoals kleine gereedschappen en een bidon gevuld met water. Voor alles wat je tijdens het mountainbiken nodig hebt, ben je bij Wieleroutfits.nl aan het juiste adres. Wij willen jou graag helpen met het vinden van de juiste fietsoutfit. Wanneer je daarover vragen hebt, kun je altijd bij ons terecht.